Bayliner 2755 Cieran dieselöinti

 

Ostimme ko. veneen syksyllä 2004, jo ennen veneen saamista aloin etsimään sopivaa diesel konetta veneessä olleen 5.8 l OMCn tilalle. Sopiva ehdokas löytyikin Savonlinnasta VS-Marinilta, Mercruiserin 3.6 l 6 syl. Turbo Diesel Bravo 2 vetarilla osina! Koneesta oli lohjennut yhdestä pakoventtiilistä palanen joka oli tietysti taottuna kanteen sekä mäntään. Koneesta hierottiin kaupat ja VS-Marin otti tuon veneessä olleen V8.in vaihdossa.

Sitten vain koneen kimppuun. Avasin koneesta varmuuden vuoksi loput 5 kantta, mutta onneksi muuta vikaa ei löytynyt. Tuossa koneessa joka on Italialaisen VM-Dieselin valmistama on joka sylinterillä oma kansi, eli tarvittavia osia oli 1 kansi, 1 mäntä ja kannen tiivisteet. Pienellä googletuksella selvisi että VM-Diesel on valmistanut 2,4 l 4 syl. koneita Range Roveriin, myös tehtaalta sain varmistuksen että näiden kahden koneen sisuskalut ovat samat.

Kansi löytyi käytettynä Porin vene- ja moottorikorjaamosta hintaan 200 eur, tosin 4,2 l koneesta mutta se oli identtinen vanhan kanssa. Mäntä ja kannen tiivisteet tilasin Off-Road pajasta joka myy osia Rovereihin. Mäntä oli puretusta koneesta, käytännössä uuden veroinen hinta 50 eur (uusi 190), kannen tiivisteet 33 eur/kpl. Vastaavat Mercruiseriin, mäntä 380 eur, kannen tiivisteet 63 eur/kpl.

Osien saavuttua kone läjään ja venettä odottelemaan.

Tämän näköinen tulee kannesta kun venttiilistä lähtee pala...............Kone osittain purettuna

Sivu2,Sivu3,Sivu4,Sivu5