Bayliner 2052 Capri Cuddyn dieselöinti

 

Ostimme ko. veneen syksyllä 2000, jo silloin pohdin veneessä olleen 3,0l MerCruiserin vaihtamista johonkin sopivaan auton dieseliin. Muutama kesä kuitenkin poltettiin bensaa ja eihän tuo pieni merkkari mikään hirveä bensasyöppö olekaan, reilu 20 litraa tunnissa n. 25 mph matka nopeudella.
Viime syksynä 2002 kuitenkin päätin että ensikesänä ajetaan löpöllä. Netissä on ollut kokoajan paljon keskustelua auton koneen, erityisesti dieselin sovittamisesta veneeseen ja sen kannattavuudesta. Tästä on tietysti monenmoista mielipidettä ja eihän tässäkään asiassa löydy yhtä ainoaa totuutta, tällaisen projektin kannattavuuteen vaikuttaa niin monet seikat. Tässä nyt kuitenkin tarinaa omasta projektistani ja sen kannattavuudesta

Syksyllä toin veneen Saimaalta lähemmäs kotia tänne Hausjärvelle ja sitten alkoi sopivan koneen etsintä. Tuo 3.0l MerCruiser tuottaa 130 hv ja kiertää n. 4500 r/min, joten parasta olisi löytää suunnilleen samoilla arvoilla oleva diesel niin ei tarvitse lähteä muuttamaan vetolaitteen välityksiä. Talven aikana sitten selailtiin Ketaistapörssiä ja romuttamoiden sivuja sopivia vaihtoehtoja pohtien ja kyllähän noita moottoreita löytyi.

Mitsubishin & Toyotan 2,5 dieseleitä on marinoitu veneisiin melko paljon ja sen huomaa niiden hintapyynnöistä jotka ovat nousseet huomattavasti parin vuoden aikana. Noiden molempien turbo versiot kehittävät n. 100 hv ja kierroksiakin löytyy reilu 4000, joten tuommoinen kone voisi olla sopiva tämän kokoisen veneen voimanlähteeksi.

Keväällä sitten löytyi sopiva ehdokas, Fiat Ducato 2,5 TDi. Tuo kone tuottaa 92 hv ja kiertää n. 4000 r/min. Sitä sitten peräkärryn kanssa katsomaan. Moottori oli autossa josta oli kojelauta kärähtänyt, kilometrejä n. 300 tkm ja päällisin puolin siisti kone. Ei muuta kuin mylly peräkärryyn ja kotiin.

Tämän näköinen kapistus.

Sivu2,Sivu3,Sivu4,Sivu5