Veneen kuljettaminen trailerilla

Luokat

Trailerit jaetaan kahteen luokkaan.1 luokkaan eli kevytperävaunuihin, joiden kokonaismassa on korkeintaan 750 kg ja 2 luokkaan jossa kokonaismassa on 751-3500 kg. Jarruttoman perävaunun massa saa olla enintään 750 kg. vaunun kantavuus saadaan vähentämällä kokonaismassasta omamassa.

Painot & Mitat

Perävaunua ( jarrullinen ) vedettäessä auton vetokykyyn vaikuttaa kolme asiaa; auton kokonaismassa, valmistajan sallima perävaunumassa ja vetokoukun sallima perävaunumassa. Näistä kolmesta massasta pienin määrää todellisen perävaunumassan.
Jos valmistaja ei ole ilmoittanut sallittua perävaunumassaa, se saa olla enintään vetoauton OMAmassan suuruinen.

Perävaunun painoksi huomioidaan vain akselipaino, eikä lainkaan vetoautoon kohdistuvaa aisapainoa, joka ei kuitenkaan saa ylittää 10% lastatun perävaunun painosta.

Kaikilla autoilla saa vetää korkeintaan 2,3 m leveää perävaunua. Jos perävaunu on tätä leveämpi, se saa olla enintään 60 cm vetoautoa leveämpi, kuitenkin korkeintaan 2,6 m leveä. Sen lisäksi vene saa ainoana lastilajina ylittää perävaunun leveyden, ei kuitenkaan yli 2,6 m. Perävaunun suurin sallittu pituus ilma kytkinlaitetta on 12,5 m ja koko yhdistelmän 18.35 m. Suurin korkeus saa olla 4 m. Vene saa ylittää trailerin takana korkeintaan 2 m, jos ylitys on yli 1 m on takana käytettävä merkkilippua tai valoa.

Pikku E

Kun vetoauton ja perävaunun yhteenlasketut suurimmat sallitut kokonaismassat ylittävät 3500 kg ja perävaunun suurin sallittu kokonaismassa on yli 750 kg, vaaditaa kuljettajalta yhdistelmäajokortti eli E.